O Anna's Teapot

Moje vlastní chadō, tedy cesta čaje, začala v roce 2007, kdy jsem odjela studovat do Japonska. Zelený čaj je v Japonsku zdaleka nejrozšířenější nápoj, který se popíjí celý den. Je přirozenou součástí japonské pohostinnosti a kultury. Dostanete ho automaticky po usednutí v restauraci nebo u někoho doma na návštěvě. Je mu také připisováno pevné zdraví místních obyvatel.

Neobešla jsem se bez něj ani po návratu do Čech. Sehnat ve specializovaných čajových obchodech prvotřídní sypaný zelený čaj není už velký problém. Dobrou senchu si můžete připravit doma v kyūshū konvičce, ale jak si kvalitní čaj připravit v práci nebo na cestách nebo kdykoli, když jednoduše nemáte čas?
Proto jsem založila Anna’s Teapot. Spolupracuji s rodinnou čajovou farmou v japonské prefektuře Shizuoka, kde po generace pěstují tu nejkvalitnější senchu v bio kvalitě. Kromě pečlivého způsobu zpracování senchy se také soustředí na enviromentálně zodpovědnou produkci. Praktikují Chagusaba, což je udržitelná forma zemědělské produkce, která obohacuje okolní krajinu.

Anna

Anna’s Teapot je bio sencha v pyramidových sáčcích, které jsou dostatečně velké, aby se v nich lístky mohly bez omezení rozvinout a vylouhovat. Každý sáček je také individuálně zabalený, abyste ho s sebou mohli vzít do kabelky nebo do batohu a připravit si perfektní šálek senchy kdykoli.